Wij raden je aan om ruim vóór je vertrek bij de GGD advies in te winnen over vaccinaties en andere preventieve maatregelen tegen (tropische) ziekten. Met onderstaande adviezen willen wij alleen het belang van bepaalde maatregelen benadrukken.

Verplichte vaccinaties
Omdat je op Tasikoki in een omgeving bent met wilde dieren, zijn een geldige vaccinaties tegen tetanus (of DTP) en hepatitis A en B verplicht. Houd er rekening mee dat je je bij voorkeur enkele maanden van te voren tegen hepatitis B moet inenten!

Aanbevolen vaccinaties
Niet verplicht, maar wel verstandig is een vaccinatie tegen tyfus. Een inenting tegen rabiës is voor je verblijf op Tasikoki niet nodig, maar moet je misschien wel overwegen als je van plan bent om ook andere plekken in Indonesië te bezoeken.

Malaria en andere 'muggenziekten'
Hoewel Tasikoki niet in malariagebied ligt en erg geen gevallen bekend zijn van Japanse encefalitis, is het aan te raden om je voldoende te weren tegen muggenbeten. Zorg dus dat je voldoende anti-muggenvloeistof met DEET hebt. Kleding met lange mouwen of pijpen is niet onverstandig.

Overige, gedetailleerde informatie met betrekking tot gezondheid en veiligheid ontvang je zodra je je als vrijwilliger hebt aangemeld.